Ciorbă cu perişoare din peşte

de Pur_si_simplu_papa_bun in Ciorbe, 13 Apr 2011 | 2367 vizualizari

 

Când mai ai doar trei bucăţi de filé de peşte în congelator şi nu ai chef să umpli casa cu fum şi miros de prăjit, o alternativă delicioasă este ciorba de faţă.

 

INGREDIENTE

  • • filé de peşte
  • • 1 ou
  • • ceapă verde + 1 ceapă albă
  • • 3 morcovi
  • • ţelină
  • • câţiva cartofi
  • • 4 linguri de orez
  • • 2 linguri de făină
  • • pătrunjel şi leuştean verde
  • • roşii din conservă sau bulion
  • • zeamă de ardei iute murat sau zeamă de lămâie, borş (pentru acrit ciorba)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă cu perişoare din peşte:

Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie împreună cu 2 fire de ceapă verde şi nişte pătrunjel verde.

Carnea tocată am amestecat-o cu un ou, 2 linguri de orez (fiert câteva minute, scurs şi limpezit în apă rece), 2 linguri de făină, sare şi piper. Din amestec am modelat perişoarele.

Separat, morcovii, ceapa şi ţelina tocate le-am călit în puţin ulei, am adăugat apă şi le-am lăsat să fiarbă, apoi am adăugat restul de orez spălat şi cartofii tăiaţi cuburi.

Când cartofii sunt aproape fierţi, am pus cu o lingură perişoarele în ciorbă, roşiile din conservă şi le-am mai lăsat la fiert aproximativ 5-7 minute (peştele fierbe repede).

Ciorba am acrit-o cu zeamă de ardei iute murat.

Am tocat o mână mare de leuştean şi pătrunjel verde pe care le-am adăugat în ciorbă. Am pus sare şi piper şi am păpat-o cu smântână şi ardei iute. Un deliciu!!!

Să aveţi poftă bună!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă cu perişoare din peşte-0
Ciorbă cu perişoare din peşte-1
Ciorbă cu perişoare din peşte-2
Ciorbă cu perişoare din peşte-3

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:53

trebuie sa fie buna

Panacris

Panacris 1

08.07.2014, 20:13

Direct la favorite!

babi5

babi5 1

07.10.2014, 11:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!