Ciorba de salata reteta mamei mele

de Sylvia in Ciorbe, 6 Feb 2010 | 6205 vizualizari

 

Este o reteta care imi e foarte draga, ma duce cu gandul la copilarie…la dupa-amiezile de iarna cand veneam inghetata in casa si mancam un bol cu ciorba de salata fierbinte, imi amintesc si acum senzatia si mirosul ei de atunci.

 

INGREDIENTE

  • 2 buchete mari de salata pentru 4 l de apa,
  • o legatura marar proaspat daca nu este se poate folosi si cel  conservat ,
  • 300 ml iaurt gras,
  • 250 ml smantana,
  • 2 galbenusuri,
  • 5 catei de usturoi,
  • o lingurita de faina,
  • sare .
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata reteta mamei mele:

Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .


Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna apoi salata si jumate din cantitatea de marar maruntit, lasandu-se sa clocoteasca pentru 10 minute. Cand vedem ca salata si-a schimbat culoarea si a devenit verde inchis este momentul sa adaugam bolul de iaurt batut bine cu un tel inainte .


Dupa ce il punem peste ciorba amestecam bine sa nu se formeze zdrente de iaurt si adaugam usturoiul facut cu presa. Intre timp separat se amesteca intr-un bol smantana, cu lingurita de faina si cu cele 2 galbenusuri .


Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana, se mai potriveste de sare si se adauga restul de marar maruntit. Se pune capacul si se mai lasa 10 minute sa se “povesteasca ” intre ele aromele. Este o mancare excelenta pentru servit fierbinte in zilele de iarna sau rece in dupa-amiezele toride ale verii, eu am pregatit langa ea un batonas crocant cu rozmarin. Va doresc pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sylvia 1

07.03.2010, 12:52

Se poate face si asa si cu slaninuta prajita si mamaliguta ..o minunatie

Cris2711 1

12.02.2011, 12:38

dementiala

Bya Ralu 1

19.02.2013, 11:54

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase de porc si legume