Ciorba de salata reteta mamei mele

de Sylvia in Ciorbe, 6 Feb 2010 | 9004 vizualizari

 

Este o reteta care imi e foarte draga, ma duce cu gandul la copilarie…la dupa-amiezile de iarna cand veneam inghetata in casa si mancam un bol cu ciorba de salata fierbinte, imi amintesc si acum senzatia si mirosul ei de atunci.

 

INGREDIENTE

  • 2 buchete mari de salata pentru 4 l de apa,
  • o legatura marar proaspat daca nu este se poate folosi si cel  conservat ,
  • 300 ml iaurt gras,
  • 250 ml smantana,
  • 2 galbenusuri,
  • 5 catei de usturoi,
  • o lingurita de faina,
  • sare .
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata reteta mamei mele:

  Preparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde .

  Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se taie salata fidelute marunte nu mai lungi de 3 cm. In apa clocotita se pune putina sare si se toarna apoi salata si jumate din cantitatea de marar maruntit, lasandu-se sa clocoteasca pentru 10 minute. Cand vedem ca salata si-a schimbat culoarea si a devenit verde inchis este momentul sa adaugam bolul de iaurt batut bine cu un tel inainte .

 Dupa ce il punem peste ciorba amestecam bine sa nu se formeze  zdrente de iaurt si adaugam usturoiul facut cu presa. Intre timp separat se amesteca intr-un bol smantana, cu lingurita de faina si  cu cele 2 galbenusuri .

 Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana, se mai potriveste de sare si se adauga restul de marar maruntit. Se pune capacul si se mai lasa 10 minute sa se “povesteasca ” intre ele aromele. Este o mancare excelenta pentru servit fierbinte in zilele de iarna sau  rece in dupa-amiezele toride ale verii, eu am pregatit langa ea un batonas crocant cu rozmarin. Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sylvia 1

07.03.2010, 12:52

Se poate face si asa si cu slaninuta prajita si mamaliguta ..o minunatie

Cris2711 1

12.02.2011, 12:38

dementiala

Bya Ralu 1

19.02.2013, 11:54

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde