Ciorba de cartofi cu bacon

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 4 Iun 2010 | 3473 vizualizari

 

Chiar simteam nevoia de o ciorbita, mai ales dupa o zi incarcata, cum a fost cea de azi. Asa ca m-am adunat de pe drumuri si am pregatit o ciorba de cartofi cu bacon. Este o reteta cu specific ardelenesc, "mostenita" ca sa zic asa de la o oradeanca veritabila, verisoara sotiei mele.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 cartofi;
  • 1 ceapa, tocata marunt;
  • 2 morcovi, tocati marunt;
  • 200 g de bacon, taiat cuburi;
  • 1 lingura patrunjel, proaspat sau uscat, tocat;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 400 g de smantana;
  • 1 lingura "Delikat", de legume;
  • 2-3 linguri ulei;
  • sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bacon:

Pregatire ingrediente: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi. Peste cartofii curatati puneti apa, pentru a nu se inchide la culoare. Taiati baconul cuburi, tocati ceapa si morcovii marunt si puteti incepe prepararea.



Preparare ciorba de cartofi cu bacon: Puneti intr-o oala 2-3 linguri de ulei si adaugati baconul. Lasati sa se rumeneasca, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand baconul incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Cand ceapa a devenit translucida, adaugati si morcovul tocat si lasati la rumenit inca un minut amestecand periodic. Adaugati 2 litri de apa si lasati la fiert.



Cat fierb legumele pregatiti restul ingredientelor. Puneti patrunjelul tocat, chimenul si "Delikat-ul", intr-o farfurioara.



Turnati smantana intr-un bol suficient de mare, asa incat sa puteti prepara in final sosul pentru ciorba.



Dupa ce au fiert legumele, adaugati "Delikat-ul" si cartofii in oala si lasati sa fiarba aproximativ 20 de minute. Incercati cartofii si, daca sunt fierti, potriviti de sare, adaugati chimenul si patrunjelul, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca 30 de minute.



Dupa 30 de minute preparati sosul: Adaugati zeama din ciorba in smantana, putin cate putin, si amestecati permanent pentru a se omogeniza, pana cand sosul devine de consistenta laptelui (si la o temperatura cat mai apropiata de cea a ciorbei).

Sosul astfel obtinut, il turnati la loc in oala, amestecand permanent, pana se omogenizeaza. In acest moment ciorba este gata si se poate servi, cu paine prajita.


PREPARARE IN IMAGINI

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Bucataria_lui_Tavi 1

05.06.2010, 14:20

multumesc vera! facem schimb, eu cu ciorba tu cu pestele

Bucataras Medi 1

07.06.2010, 10:12

dau si eu peste pentru o portie de ciorba...............buna trebuie sa mai fie..................5 furcu...........

DIANA B 1

10.11.2010, 14:36

maine asa ceva voi gati , doar c-o voi face mai aproape de gustul moldovenesc , fara chimen si cu putin bors de putina
FAVORITA si hai ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti cu carne