Ciorba de pui a la grec

de adasev12 in Ciorbe, 21 Oct 2010 | 9608 vizualizari

 

aceasta ciorba se poate face pe orice fel de carne de pui , inclusiv de porc. eu am folosit un piept si 3 buc spate....am riscat sa fac o ciorba alba....vad eu ce zice sotul mai tarziu....sau i-o colorez un pic....hahaha.....

 

INGREDIENTE

  • carne de pui( pipet+spate am pus eu)
  • 3 maini de orez
  • o ceapa
  • doua fire de telina si 2 frunze
  • 3 morcovi
  • o vanata mica sau o jumatate daca e mare
  • cca 50 ml lapte
  • 100 g smantana( merge si mai mult, dar eu n-am riscat, ca sotul nu o agreeaza in ciorbe)
  • sare, piper boabe, vegeta
  • 2 galbenusuri

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

am pus carnea la foc in cca 3 l apa, am lasat sa iasa spuma si am curatat-o bine. am adaugat telina si ceapa intreaga, boabele de piper si am adaugat putina sare, am lasat sa fiarba domol.cand carnea a fiert pe trei sferturi am adaugat morcovii bucati mari, am lasat inca cca 15 min pana au fiert si morcovii, apoi am luat de pe foc, si am strecurat toata ciorba.

am pus ciorba strecurata inapoi pe foc, am adaugat orezul spalat bine si vanata am curatat-o si am taiat-o cubulete si am adaugat-o la ciorba. am lasat sa fiarba orezul si vanata. am taiat morcovii felii mai lungi si carnea am ales-o de pe oase si am taiat-o marunt, apoi le-am adaugat in ciorba, dupa ce a fiert orezul. am acrit cu o lg de bors magic.

am dizolvat o lg de amidon cu laptele, am amestecat bine cu galbenusurile si cu smantana si apoi am mai subtiat cu ciorba din oala, ca sa nu se faca cocoloase cand o torn in ciorba. am amestecat bine si usor, am mai lasat pana ce ciorba a ajuns din nou la punctul de fierbere si am stins focul. am lasat cateva minute sa se stampere, apoi am adaugat mult patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

21.10.2010, 21:08

mersi dia....dar nu mai e nevoie...a papat-o asa alba...cred ca nici n-a observat...era prea stresat cu meciul....

adasev12 1

21.10.2010, 21:09

medi, multumesc! laly, vino draguto!

mihaelar63 1

20.12.2017, 02:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu coasta afumata si lapte batut