Borek cu brânză sărată

de Crista_Luca in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 6063 vizualizari

 

este o plăcintă delicioasă !!!!
o reţetă preluată de la LeBlogPiquant , ii mulţumesc enom!!!!!
http://www.bucataras.ro/retete/13534/borek-cu-branza-sarata.html ...cu puţine modificări...
soţul meu, a fost foarte încântat ...a zis că, în copilărie la o anume cofetărie a mâncat aşa o plăcintă ..... si sigur v-a mai trebui să fac :DDDD

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 gr brânză de vacă
  • 500 gr feta
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte de vacă
  • 100 gr unt
  • ulei de măsline , cam 4 linguri am pus eu
  • 1 ceapă mică
  • pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borek cu brânză sărată:

Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu  2 ouă, şi se  amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă.

Se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline.

Se ung cate 2 sau 3 foi plăcintă şi se aşează din pasta de brânză 4 sau 5 linguri , se întinde pe toată foia şi se rulează în sul. Tava se unge cu unt si se aşează sulul in formă de melc. La fel se procedează cu toate foile,se aşează unul după altul formând o spirală până se umple tava. Se unge cu untul amestecat cu uleiul.

Se bat celelate 2 ouă, se adaugă laptele si se toarnă deasupra plăcintei.

Se dă la cuptorul încins la foc mediu pt 40 - 50 min. Depinde de cuptorul fiecăruia.

Plăcinta e gata când s+a rumenit deasupra!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

cu un pahar de iaurt lângă e delicioasă

2

sau deasupra cu smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor