Borek cu brânză sărată

de Crista_Luca in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 3296 vizualizari

 

este o plăcintă delicioasă !!!!
o reţetă preluată de la LeBlogPiquant , ii mulţumesc enom!!!!!
http://www.bucataras.ro/retete/13534/borek-cu-branza-sarata.html ...cu puţine modificări...
soţul meu, a fost foarte încântat ...a zis că, în copilărie la o anume cofetărie a mâncat aşa o plăcintă ..... si sigur v-a mai trebui să fac :DDDD

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 gr brânză de vacă
  • 500 gr feta
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte de vacă
  • 100 gr unt
  • ulei de măsline , cam 4 linguri am pus eu
  • 1 ceapă mică
  • pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borek cu brânză sărată:

Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu 2 ouă, şi se amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă.


Se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline.


Se ung cate 2 sau 3 foi plăcintă şi se aşează din pasta de brânză 4 sau 5 linguri , se întinde pe toată foia şi se rulează în sul. Tava se unge cu unt si se aşează sulul in formă de melc. La fel se procedează cu toate foile,se aşează unul după altul formând o spirală până se umple tava. Se unge cu untul amestecat cu uleiul.


Se bat celelate 2 ouă, se adaugă laptele si se toarnă deasupra plăcintei.


Se dă la cuptorul încins la foc mediu pt 40 - 50 min. Depinde de cuptorul fiecăruia.


Plăcinta e gata când s+a rumenit deasupra!


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cu un pahar de iaurt lângă e delicioasă

2

sau deasupra cu smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

tanyapatap 1

07.12.2010, 19:38

Crista_Luca 1

08.12.2010, 18:05

multumesc !

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)