Borek cu brânză sărată

de Crista_Luca in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2010 | 2995 vizualizari

 

este o plăcintă delicioasă !!!!
o reţetă preluată de la LeBlogPiquant , ii mulţumesc enom!!!!!
http://www.bucataras.ro/retete/13534/borek-cu-branza-sarata.html ...cu puţine modificări...
soţul meu, a fost foarte încântat ...a zis că, în copilărie la o anume cofetărie a mâncat aşa o plăcintă ..... si sigur v-a mai trebui să fac :DDDD

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 gr brânză de vacă
  • 500 gr feta
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte de vacă
  • 100 gr unt
  • ulei de măsline , cam 4 linguri am pus eu
  • 1 ceapă mică
  • pătrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borek cu brânză sărată:

Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu 2 ouă, şi se amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă.


Se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline.


Se ung cate 2 sau 3 foi plăcintă şi se aşează din pasta de brânză 4 sau 5 linguri , se întinde pe toată foia şi se rulează în sul. Tava se unge cu unt si se aşează sulul in formă de melc. La fel se procedează cu toate foile,se aşează unul după altul formând o spirală până se umple tava. Se unge cu untul amestecat cu uleiul.


Se bat celelate 2 ouă, se adaugă laptele si se toarnă deasupra plăcintei.


Se dă la cuptorul încins la foc mediu pt 40 - 50 min. Depinde de cuptorul fiecăruia.


Plăcinta e gata când s+a rumenit deasupra!


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cu un pahar de iaurt lângă e delicioasă

2

sau deasupra cu smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Borek cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

tanyapatap 1

07.12.2010, 19:38

Crista_Luca 1

08.12.2010, 18:05

multumesc !

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)