Pilaf de orez cu praz si curry

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2013 | 1709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 250-300gr orez cu bobul lung
  • 1 bucata de praz (cca 15cm)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • boabe de piper negru (10-15 bobite)
  • 3 cani cu apa
  • 1 ligurita praf de curry
  • 1 legatura patrunjel verde tocat marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu praz si curry:

Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele).

Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper.

Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem pilaful la foc mic, amestecand in el destul de des sa nu se prinda de fundul vasului.

Cand orezul a fiert suficient, adaugm 1 lingurita praf de curry, patrunjel verde spalat si tocat si servim.

Noi am servit pilaful cu snitele din carne de porc.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pilaf de orez cu praz si curry-0
Pilaf de orez cu praz si curry-1
Pilaf de orez cu praz si curry-2
Pilaf de orez cu praz si curry-3
Pilaf de orez cu praz si curry-4
Pilaf de orez cu praz si curry-5
Pilaf de orez cu praz si curry-6
Pilaf de orez cu praz si curry-7
Pilaf de orez cu praz si curry-8
Pilaf de orez cu praz si curry-9
Pilaf de orez cu praz si curry-10

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

22.09.2013, 14:56

Bun bun!

diaconta

diaconta 1

22.09.2013, 20:50

super mancare

nadea68

nadea68 1

22.09.2013, 21:17

foarte bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!