Bors cu cartofi noi

de RuxyRux in Supe/Ciorbe, 12 Apr 2016 | 1460 vizualizari

 

Astazi ma plimbam prin piata si savuram din priviri bogatia de primavara de pe tarabe...si mi-a venit o pofta nebuna de bors cu cartofi noi imediat ce i-am zarit...o bunatate....o, ce bunatate!  Puneti si-o lingura de iaurt in farfurie...merge de minune! Ah si nu uitati leusteanul...muuult leustean verde proaspat! Am fotografiat un bol plin la firul ierbii :))))) minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. cartofi noi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 morcovi mari
  • o telina mica
  • 2 radacini de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 1/2 legatura de marar
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 l si si jumatate de bors( sau 1 l daca e mai acrisor)
  • 2 oua
  • 2 sau3 linguri de ulei vegetal
  • iaurt
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu cartofi noi:

Se spala legumele, se curata si se toaca, ceapa verde, telina, morcovii, patrunjelul, cartofii.


In oala se pun legumele tocate, mai putin cartofii, se pun si doua trei linguri de ulei, eu pun si o jumatate de pahar de apa si le las sa se inabuse usor in jur de 3 sau 4 minute, apoi pun apa sa le acopere bine si le fierb...in cazul de fata le-am fiert la Zepter.


Cand au fiert, am batut un ou cu putin bors apoi cu o cana de zeama fierbinte din oala si am turnat totul peste legume inapoi. Am pus restul de bors, sare dupa gust, am batut si oul ramas apoi l-am turnat in oala ca sa fac zdrente , caci tare mult imi plac.


Am pus si verdeata, am mai dat un clocot si am stins focul.


Pofta bunicica!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:49

Multumesc

mihaelar63 1

23.04.2016, 00:31

RuxyRux 1

04.05.2016, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec