Bors cu perisoare

de adriana_bobu in Ciorbe, 6 Ian 2011 | 5387 vizualizari

 

Este preferatul meu...

 

INGREDIENTE

  • o felie de rasol de vita
  • 200g carne tocata (vita+porc)
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei
  • o telina mica
  • o ceapa pt. bors si una pt. perisoare
  • un ardei rosu
  • o rosie
  • 1 l bors
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • zarzavat(leustean,patrunjel,marar)
  • putin cimbru
  • o lingura pasta tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu perisoare:

Am pus la fiert rasolul de vita, l-am spumuit, iar dupa aproximativ 40 min (cand era aproape fiert) am adaugat in oala radacinoasele curatate si taiate marunt.Apoi am trecut la prepararea perisoarelor: am amestecat carnea tocata cu ceapa taiata marunt cu mararul si patrunjelul tocat si cu cimbrul. Am batut oul separat si l-am adaugat peste compozitia de perisoare, am potrivit de sare si piper si in final am amestecat cu grisul . Am format ghemotoace mici in palma, apoi le-am strecurat usor in oala aflata pe aragaz.Dupa aprox. 15min perisoarele s-au ridicat la suprafata( semn ca erau fierte) Am adaugat in final borsul (pe care l-am dat separat intr-un clocot) pasta de tomate desfacuta in putina apa si zarzavatul :patrunjel si leustean tocat marunt. A iesit o bunatate! Am facut si o mamaliguta si am alaturat si cativa ardei iuti....cred ca va imaginati ce a urmat....

TIPS-URI

1

perisoarele facute cu gris (in loc de orez) ies mult mai fine....si gustoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza