Ciorba de perisoare

de T I M E A in Ciorbe, 28 Apr 2012 | 4194 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt 4 l apa:

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac 
  • 1 bucatica telina 
  • 1 ceapa 
  • 1/2 ardei 
  • jumatate capatana usturoi 
  • tarhon 
  • sare, piper

Pentru perisoare: 

  • 300 gr carne tocata amestec 
  • o mana orez 
  • 1/2 ceapa tocata marunt 
  • 2-3 catei de usturoi tocat marunt 
  • un ou -
  • sare si piper 
  • faina pt modelat

Mai avem nevoie de: 

  • 1 lingura faina 
  • 150 gr lapte sau smantana 
  • optional 2 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Mai intai punem pe foc vasul cu apa.

Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus.

Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.

Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.

Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.

La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.

Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mena29 1

30.04.2012, 19:18

place mult ciorbica ta!

Bya Ralu 1

02.05.2012, 14:20

buna ciorbita

T I M E A 1

02.05.2012, 15:26

mena, gurita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu cartofi