Ciorba de perisoare

de T I M E A in Ciorbe, 28 Apr 2012 | 1897 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt 4 l apa:

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac 
  • 1 bucatica telina 
  • 1 ceapa 
  • 1/2 ardei 
  • jumatate capatana usturoi 
  • tarhon 
  • sare, piper

Pentru perisoare: 

  • 300 gr carne tocata amestec 
  • o mana orez 
  • 1/2 ceapa tocata marunt 
  • 2-3 catei de usturoi tocat marunt 
  • un ou -
  • sare si piper 
  • faina pt modelat

Mai avem nevoie de: 

  • 1 lingura faina 
  • 150 gr lapte sau smantana 
  • optional 2 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Mai intai punem pe foc vasul cu apa.


Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.


Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus.


Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.


Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.


Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.


La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.


Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (28)

mena29 1

30.04.2012, 19:18

place mult ciorbica ta!

Bya Ralu 1

02.05.2012, 14:20

buna ciorbita

T I M E A 1

02.05.2012, 15:26

mena, gurita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata