Ciorba de perisoare

de Adi75 in Ciorbe, 19 Ian 2014 | 4044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Oase de porc cu carne 600 g
  • 3-4 morcovi
  • o gulie mica
  • o felie telina
  • o ceapa mica
  • pastarnac 60 g
  • o radacina patrunjel
  • 500 g carne tocata
  • 70 g orez
  • un ou mare
  • o lingura faina alba
  • sare , vegeta , piper
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie sau bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o strecuram, asa vom fi siguri ca nu raman bucati mici de oase. Punem din nou supa la fiert si adaugam toate zarzavaturile deja taiate cubulete.

Intre timp pregatim perisoarele (500 g carne tocata, 70 g orez, ou, faina, putina ceapa tocata marunt, sare, piper) se omogenizeaza bine toate apoi facem niste bilute mici. Cand zarzavaturile sunt fierte de jumatate adaugam si bilutele facute din carne. Se fierb la foc mediu 10-15 minute, timp in care perisoarele fierte vor urca la suprafata. Stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca ciorba. Cand s-a racit dregeti cu sucul de lamaie sau bors.

Se poate servi cu smantana si patrunjel tocat .

TIPS-URI

1

Eu am pus si putin usturoi in compozitia de perisoare

2

Am pus si putina carne de pe oase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

DIANA B 1

28.03.2015, 12:21

Una dintre ciorbele fine ale bucatariei . Si o nota-n plus ptr supa de oase (cu carne) folosita



Adi75 1

24.04.2015, 20:17

Mulțumesc mult DIANA B

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:49

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu orez