Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

de lucy2002 in Ciorbe, 16 Iul 2019 | 2961 vizualizari

 

O ciorbica foarte buna si satioasa. Imi plac ciorbele cu multe legume chiar daca au si carne, asa ca o prepar destul de des, fiind una din ciorbele preferate de noi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 1 tija apio
  • 3 buchetele brocolii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • putin ulei pentru inmuiat legumele
  • 2 rosii (curatate de pielita)
  • 350-400 ml bors
  • 4 l apa
  • sare, piper dupa gust
  • PERISOARE
  • 750 gr carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 50 gr orez
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 lingura de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).

Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.

Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou, sare, piper, un pic de patrunjel verde tocat, cimbru uscat, faina si orezul, amestecam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite in apa rece trecem la modelarea perisoarelor. Cand apa cu legume da in clocot, potrivim de gust (cu sare si piper) adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica deasupra (atunci vor fi gata). Adaugam borsul fiert inainte, mai dam un clocot ( 5 minute), iar la sfarsit adaugam patrunjelul si leustenul tocat, acoperim cu un capac si oprim focul.

Se poate servi cu smantana sau cum va place ...POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pipote cu orez