Bors cu urzici si ciuperci

de ianculubita in Ciorbe, 3 Mar 2014 | 5084 vizualizari

 

Am gasit urzici,cam scumpe e adevarat dar ce nu facem noi pentru o mancare sanatoasa;

 

INGREDIENTE

  • 6 gramezi de urzici de la piata
  • 200 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 1 lingura cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana cu bors
  • 1 lingura bulion de ardei
  • sare
  • verdeata
  • oua (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu urzici si ciuperci:

In primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape reci apoi le punem intr-un vas care clocoteste pe foc si le oparim pentru 3-4min;le scurgem fara sa aruncam apa,le tocam nu foarte marunt si le lasam deoparte;in oala cu ulei si putina apa,inabusim legumele taiate marunt sau date pe razatoare,ciupercile de asemenea taiate cubulete,dupa cateva minute cartofii sferturi sau cubulete,urzicile,bulionul,omogenizam bine totul,adaugam acum apa de la oparitul urzicilor strecurata,punem capac si lasam sa fiarba 30-40min;dupa acest timp,condimentam,adaugam orezul, borsul fiert separat,leusteanul iar cand incepe sa clocoteasca adaugam pe rand ouale sparte intr-un bol;mai lasam cateva minute sa fiarba apoi oprim si servim rece cu ceapa verde.

TIPS-URI

1

daca eliminati ouale,rezulta un delicios bors de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu urzici si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de coaste de porc