Ciorba taraneasca cu scarita

de Sidy in Ciorbe, 27 Oct 2012 | 3267 vizualizari

 

Atat bucataria ungureasca cat si cea spaniola folosesc multa carne afumata in preparatele mancarurilor, deoarece carnea afumata da un gust mai bun.
Usor de facut si foarte gustoasa, aceasta ciorba taraneasca cu afumatura, va incanta cu siguranta toata familia.

 

INGREDIENTE

  • 300 g scarita
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 g mazare verde
  • 150 g fasole verde
  • leustean
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu scarita:

Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.


Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati mereu sa nu se arda.


Spalam si tocam marunt legumele si le adaugam in oala cu afumatura.Ceapa o putem lasa intreaga si dupa ce a fiert ,o scoatem din ciorba.


Potrivim gustul cu sare si piper si o lasam pana se fierb bine legumele.


Dupa ce au fiert stingem focul sub ciorba si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Acrim ciorba cu zeama de lamaie sau daca va place gustul mai iute cu zeama dupa ardeii iuti pusi la murat, pentru iarna, asa cum am facut eu.


Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga putina smantana sau iaurt , la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu scarita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

27.10.2012, 16:51

Cred ca e super delicioasa!Imi place si cum arata asa ca 10 cu felicitari

diaconta 1

27.10.2012, 21:50

ce-mi plac ciorbitele tale

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 06:39

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Bors de perisoare