Ciorba taraneasca cu scarita

de Sidy in Ciorbe, 27 Oct 2012 | 2365 vizualizari

 

Atat bucataria ungureasca cat si cea spaniola folosesc multa carne afumata in preparatele mancarurilor, deoarece carnea afumata da un gust mai bun.
Usor de facut si foarte gustoasa, aceasta ciorba taraneasca cu afumatura, va incanta cu siguranta toata familia.

 

INGREDIENTE

  • 300 g scarita
  • 2 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 g mazare verde
  • 150 g fasole verde
  • leustean
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu scarita:

Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.


Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati mereu sa nu se arda.


Spalam si tocam marunt legumele si le adaugam in oala cu afumatura.Ceapa o putem lasa intreaga si dupa ce a fiert ,o scoatem din ciorba.


Potrivim gustul cu sare si piper si o lasam pana se fierb bine legumele.


Dupa ce au fiert stingem focul sub ciorba si presaram deasupra patrunjel verde tocat.


Acrim ciorba cu zeama de lamaie sau daca va place gustul mai iute cu zeama dupa ardeii iuti pusi la murat, pentru iarna, asa cum am facut eu.


Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate adauga putina smantana sau iaurt , la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu scarita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

27.10.2012, 16:51

Cred ca e super delicioasa!Imi place si cum arata asa ca 10 cu felicitari

diaconta 1

27.10.2012, 21:50

ce-mi plac ciorbitele tale

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 06:39

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan