Bors de fasole boabe

de Dana Cristea - pusikmea in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 14915 vizualizari

 

Chiar daca azi este dezlegare la peste, eu va propun un bors de fasole boabe, noua nu ne place pestele si vreau sa tin si eu macar miercurea si vinerea post..pe vremuri, cand eram copil tineam tot postul, insa acum nu mai pot :( fara sa vreau mananc de dulce.... Am tot vazut pe la voi ciorbita de fasole, incat m-a razbit o pofta nebuna :D

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: pentru rantas
  • 500 g fasole boabe
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei
  • sare
  • leustean
  • patrunjel
  • zeama de varza sau bors
  • 2 linguri de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 -4 linguri tocana de legume sau bulion
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe razatoare si lasam sa fiarba impreuna. Intre timp pregatim rantasul: Punem uleiul intr-o tigaie, adaugam tocana de legume, condimentam cu piper dupa gust, apoi vom pune faina pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, pentru a nu se face cocoloase si o turnam peste tocana de legume. Stingem cu un polonic de ciorba si mai lasam sa dea cateva clocote, dupa care punem rantasul peste ciorba. Adaugam apoi si zeama de varza sau borsul dupa gust ( eu cat timp am zeama de varza profit din plin de ea, e foarte sanatoasa) lasam inca 10 minute pe foc. Daca mai este nevoie mai punem sare. La sfarsit asezonam cu leustean si patrunjel tocat fin.


Pofta buna!!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

19.12.2011, 20:47

mmm.....ce bun.

mamaieelena 1

04.01.2012, 19:13

Bya Ralu 1

20.05.2013, 14:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole alba