Bors de fasole boabe

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Iun 2012 | 5001 vizualizari

 

De obicei fac ciorba de fasole fara bors, dar primavara ma apuca dorul de un bors cu ceapa verde si mult marar proaspat.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 telina
  • 4 rosii
  • 2 legaturi marar
  • 1L bors
  • 300 g scarita afumata
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole boabe:

Fasolea se pune in apa rece de seara pana dimineata.

Se pune la fiert in oala sub presiune impreuna cu afumatura pentru o ora.

Intre timp curatam restul legumelor si le tocam.

Intr-o oala punem uleiul si calim legumele 2-3 minute, punem putina apa si le lasam sa fiarba.

Dupa ce a fiert in oala sub presiune punem fasolea in oala cu legume cu zeama cu tot si cu afumatura, de la care scoatem oasele si continuam sa fierbem.

Punem rosiile tocate marunt si potrivim de sare si piper.

Borsul il fierbem separat si punem peste fasole dupa gust, eu am pus 800ml.

Se mai fierbe 10 minute, se pune mararul tocat marunt, se mai da un clocot si este gata.

Este foarte buna cu mamaliga rece si ceapa verde.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole cu zeama de varza