Bors de loboda rosie

de ianculubita in Ciorbe, 26 Apr 2016 | 749 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca pe la noi nu am auzit de astfel de ciorba doar cu loboda sau am mai auzit de supa de salata si nici nu am fost curioasa,eu care fac tot felul de nebunii, pana intr-o zi cand am "indraznit"s-o pregatesc si bine am facut, pentru ca ne-a placut foarte mult! Pot sa spun ca o voi trece in lista preferatelor de post!

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi de loboda rosie
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 500g cartofi
  • 50ml ulei
  • 1l de bors
  • sare
  • 4 oua pentru zilele cand nu e post
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie:

In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca din nou,apoi se adauga 1lde apa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac 30min; dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se completeaza cu apa, se potriveste de gust,cand incepe sa fiarba se adauga cu grija cate un ou spart intr-un bol,iar cand s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga restul de leustean si se opreste focul.


Se serveste cum doreste fiecare, cald sau rece cu ceapa verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ianculubita 1

27.04.2016, 08:25

Camelya 1

12.05.2016, 12:07

BUna ciorbita!

ianculubita 1

14.05.2016, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata