Bors de loboda rosie

de ianculubita in Ciorbe, 26 Apr 2016 | 804 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca pe la noi nu am auzit de astfel de ciorba doar cu loboda sau am mai auzit de supa de salata si nici nu am fost curioasa,eu care fac tot felul de nebunii, pana intr-o zi cand am "indraznit"s-o pregatesc si bine am facut, pentru ca ne-a placut foarte mult! Pot sa spun ca o voi trece in lista preferatelor de post!

 

INGREDIENTE

  • 5 legaturi de loboda rosie
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 500g cartofi
  • 50ml ulei
  • 1l de bors
  • sare
  • 4 oua pentru zilele cand nu e post
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie:

In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca din nou,apoi se adauga 1lde apa,1lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac 30min; dupa acest timp,se adauga borsul fiert separat,se completeaza cu apa, se potriveste de gust,cand incepe sa fiarba se adauga cu grija cate un ou spart intr-un bol,iar cand s-au ridicat la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga restul de leustean si se opreste focul.


Se serveste cum doreste fiecare, cald sau rece cu ceapa verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ianculubita 1

27.04.2016, 08:25

Camelya 1

12.05.2016, 12:07

BUna ciorbita!

ianculubita 1

14.05.2016, 15:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carnati de casa si moare