Bors de loboda rosie cu smantana

de marcela1979 in Ciorbe, 13 Mai 2016 | 768 vizualizari

 

Am vazut pe aici pe site aceasta reteta si mi s-a facut pofta, iar minunea s-a intamplat: am primit de la mama soacra loboda rosie multa si bors de putina si m-am decis sa fac si eu un bors.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg loboda rosie
  • 1 morcov
  • 1/4 telina
  • 1 ardei kapia rosu
  • 50 gr orez
  • 200 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • sare,piper
  • 2 oase de porc cu putina carnita
  • 50 ml ulei
  • 150 ml bors
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de loboda rosie cu smantana:

Oasele de porc se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si se ia spuma ce se formeaza. Se pregatesc legumele: ceapa, morcovul si telina se curata si se spala, usturoiul se curata, ardeiul kapia se curata de cotor si seminte si se spala.Intr-o alta oala se pune uleiul la incins. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, se adauga usturoiul si se lasa sa se caleasca, apoi se adauga ardeiul kapia tocat marunt si morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa se inmoaie si se adauga zeama strecurata in care a fiert oasele. Se lasa sa fiarba si apoi se adauga orezul spalat in cateva ape. Se lasa sa fiarba orezul.Se ia carnea de pe oase si se pune in oala cu ciorba. Loboda se curata de cotoare si se spala bine in cateva ape. Cand orezul este fiert se adauga loboda si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si piper. Borsul se fierbe si apoi se adauga la ciorba. Se separa galbenusul de albus, albusul se pune in ciorba, iar galbenusul se amesteca cu smantana.Cand loboda este fiarta se ia din ciorba si se amesteca cu smantana, iar apoi se pune in oala amestecand continuu.Frunzele de leustean si de patrunjel se spala si se toaca marunt si se adauga in ciorba, apoi se stinge focul. Se lasa sa se odihneasca vreo jumatate de ora sa se combine aromele apoi se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda rosie cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bunica 1

14.05.2016, 15:11

Ce bună e ciorba de lobodă!

madi_marin 1

14.05.2016, 19:26

imi place!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu lapte