Bors de miel

de ianculubita in Ciorbe, 27 Mar 2011 | 3209 vizualizari

 

Am intalnit foarte multe retete de bors de miel,dar nici una nu seamana cu alta;de aceea postez si eu reteta mea,pe care o am si o pastrez, pentru ca-i de la mama si se prepara de fiecare data de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de miel pentru bors,
  • 2cepe,
  • 1morcov,
  • 1telina mica,
  • 1ardei gras,
  • 1ardei iute,
  • 4leg.de stevie,
  • 4leg.de loboda rosie,
  • 2leg.de leustean,
  • 1l de bors proaspat,
  • 1lingura orez,
  • 1cutie de rosii in bulion,
  • 2oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

O reteta excelenta de ciorba de miel de Pasti. Merita sa o preparati!

Carnea,portionata,spalata,o dau in cateva clocote.

arunc apa,spal oala si carnea de spuma apoi o pun din nou la fiert cu apa rece si jumatate de lingurita de zahar;

pun capacul si las sa fiarba incet;

cand incepe sa clocoteasca,spumuiesc daca e cazul apoi tai legumele foarte marunt;

dupa ce carnea este aproape fiarta adaug rosiile taiate daca nu sunt,stevia si loboda spalate si taiate;

dupa 15-20min.adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,condimentez dupa gust,adaug orezul,leusteanul tocat,iar dupa ce am oprit focul rastorn cele 2oua batute amestec si pun capacul;

se poate servi dupa preferinte,cu mamaliguta sau paine si ardei iuti.

 

TIPS-URI

1

daca mielul nu are suficienta grasime,adaug la fiert,putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

ianculubita

ianculubita 1

20.05.2013, 19:15

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:20

foarte bun

ianculubita

ianculubita 1

14.11.2013, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!