Bors de miel

de ianculubita in Ciorbe, 27 Mar 2011 | 6667 vizualizari

 

Am intalnit foarte multe retete de bors de miel,dar nici una nu seamana cu alta;de aceea postez si eu reteta mea,pe care o am si o pastrez, pentru ca-i de la mama si se prepara de fiecare data de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 800g carne de miel pentru bors,
  • 2cepe,
  • 1morcov,
  • 1telina mica,
  • 1ardei gras,
  • 1ardei iute,
  • 4leg.de stevie,
  • 4leg.de loboda rosie,
  • 2leg.de leustean,
  • 1l de bors proaspat,
  • 1lingura orez,
  • 1cutie de rosii in bulion,
  • 2oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

O reteta excelenta de ciorba de miel de Pasti. Merita sa o preparati!

Carnea,portionata,spalata,o dau in cateva clocote.

arunc apa,spal oala si carnea de spuma apoi o pun din nou la fiert cu apa rece si jumatate de lingurita de zahar;

pun capacul si las sa fiarba incet;

cand incepe sa clocoteasca,spumuiesc daca e cazul apoi tai legumele foarte marunt;

dupa ce carnea este aproape fiarta adaug rosiile taiate daca nu sunt,stevia si loboda spalate si taiate;

dupa 15-20min.adaug borsul pe care l-am fiert in alt vas,condimentez dupa gust,adaug orezul,leusteanul tocat,iar dupa ce am oprit focul rastorn cele 2oua batute amestec si pun capacul;

se poate servi dupa preferinte,cu mamaliguta sau paine si ardei iuti.

TIPS-URI

1

daca mielul nu are suficienta grasime,adaug la fiert,putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta cu smintina si tarhon a la Horia Virlan