Bors de miel

de mikidaniro in Ciorbe, 11 Apr 2012 | 2325 vizualizari

 

Desi nu mai este foarte mult pana la Paste,eu am avut ''comanda'' de bors de miel.De Paste probabil voi face ciorba de miel:).Cantitatile sunt pentru un vas de 3-3,5 litri.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g miel(coaste,sira,cap etc.)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina romaneasca potrivita
  • 1 legatura ceapa verde mare
  • 1 pastarnac
  • 1/2 ardei gras
  • 1 lingura cu varf de orez
  • 2,5-3 litri apa sau supa de vita
  • 250-300ml bors sau mai muIt in functie de cat de acru este borsul
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba.


Morcovii,telina,pastarnacul si ardeiul le curatam,le spalam,le taiem in bucati mari si le adaugam in bors dupa ce am eliminat toata spuma. Cand legumele s-au inmuiat,le scoatem si adaugam orezul. Lasam totul sa fiarba la foc potrivit spre mic pana carnea si orezul sunt fierte, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi orezul de fundul vasului.


Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa rondele mici si punem borsul intr-un vas la fiert. Dupa ce carnea este fiarta, adaugam ceapa si borsul.


Intr-un castron amestecam oul cu patrunjelul si leusteanul taiate marunt,adaugam cate un pic de bors(ciorba) in castron pana ajunge la aceeasi temperatura cu borsul, apoi turnam totul peste bors, oprim focul si acoperim vasul.

 

TIPS-URI

1

se serveste fierbinte

2

optional puteti servi cu smantana.

3

daca vreti sa faceti ciorba de miel puneti aceleasi ingrediente,doar ca legumele le taiati cubulete mici si nu le mai scoateti,iar optional puteti adauga si stevie sau loboda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mikidaniro 1

11.04.2012, 14:06

marina-ee smantana o aduci de-acasa,aia e optionaIa
maria,mamaie

MotanLaOale 1

11.04.2012, 17:54

iri_iri 1

11.04.2012, 19:47

un bors super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Bors din carne de miel