Ciorba de fasole uscata de post, cu marar

de babi5 in Ciorbe, 23 Sep 2013 | 3048 vizualizari

 

Azi am gatit acasa la Timisoara.Pozele sunt cam intunecate, fiindca bucataria este mai in umbra si desi am facut cu blitzul sunt cam intunecate fapt pentru carei-mi cer scuze,dar ciorba va asigur ca a iesit super buna.Am mai scris 2 retete de ciorba de fasole dar fiecare este personalizata in felul ei ..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 4 morcovi potriviti ca si marime
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 2ardei galbeni grasi
  • 2 legaturi frunze marar verde
  • 1 ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • rosii
  • 3 linguri otet
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri faina
  • ulei
  • boia
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata de post, cu marar:

De cu seara am pus fasolea la inmuiat iar dimineata am pus -o la fiert intr-o oala de 4 l.


Am lasat sa clocoteasca 10 min,apoi am schimbat apa de 2 ori. Apoi am reinoit apa am adaugat ceapa tocata, foaia de dafin si am lasat sa fiarba .


Pe la jumatea timpului de fierbere am adaugat zarzavatul tocat in prealabil si am lasat sa fiarba in continuare.


Intre timp am pus intr-o craticioara apa la fiert apoi am oparit rosiile, le-am lasat sa se raceasca, le-am decojit apoi le-am tocat marunt si le-am adaugat la ciorba .


Cind fasolea este suficient de moale punem intr-o tigaie uleiul apoi tocam marunt usturoiul lasam un minut la prajit apoi adaugam faina.


Cind s-a rumenit putin adaugam boiaua, apoi cu un polonic luam zeama din oala si mestecam repede si continuu sa nu faca cocoloase, apoi compozitia o turnam in oala mai lasam 10 min sa fiarba.


Potrivim de sare si piper, adaugam si otetul apoi asezonam cu marar verde.


Ciorbita este gata, taman buna pentru a fi servita.


Pofta Buna !

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu un ardei iute linga

2

se poate servi si cu un castravete murat sau altfel de muraturi ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata de post, cu marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

babi5 1

24.09.2013, 21:30

Ica_mama

babi5 1

24.09.2013, 21:31

Lia1 asa este eu sunt mai clasica din fire

babi5 1

24.09.2013, 21:34

Alina Ursulina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura