Bors de pui

de Sylvia in Ciorbe, 22 Feb 2010 | 17827 vizualizari

 

Nu am facut de ceva vreme un bors de pui si mi-am zis ca merge perfect pentru o zi de iarna care nu mai vrea sa plece.

 

INGREDIENTE

  • de cateva bucati de pui de casa ( pui fermier am pus eu ) eu am ales pentru bors pulpele , aripile si spatele de la pui. 
  • 2 cepe ,
  • o jumatate de ardei rosu ,
  • o bucata mica de telina, 
  • 2 morovi,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de zarzavat ras ( eu am la borcan amestec de morcovi cu radacina de patrunjel, pastranac, telina) ,
  • 2 linguri de vegeta naturala  ,
  • leustean, bors pentru acrit, 
  • 50 ml suc de rosii,
  •  verdeata maruntita in functie de preferinte ( eu am pus patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de pui:

Am pus la fiert in oala sub presiune sa mearga mai repede bucatile de pui spalate bine , insotite de cepe, ardei, morcov si bucata de telina, am adaugat putina sare si piper si apa cam 4 l si am lasat la fiert 30 de minute de cand am inchis supapa.


Dupa aceea am strecurat in alt vas, am adaugat bucatile de carne si am pus din nou la fiert, cand a dat in clocot am adaugat zarzavatul de la borcan, vegeta naturala, morcovul ras, ardeiul rosu maruntit si o ceapa care fiert in supa facuta cu mixerul si am mai lasat sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce a fost bine fiert tot am adaugat sucul de rosii, am mai dres cu sare si bors magic pentru acrit si a adaugat o mana de leustean taiat marunt ( la borcan in otet am avut eu ) .


Se serveste fierbinte, cu paine de casa am servit noi si patrunjel verde tocat fin pus direct in farfurie. A fost delicoasa, foarte aromata si consistenta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sylvia 1

23.02.2010, 14:00

Teo exact a asta ma gandeam ca rata ca si o ciorba facuta facuta intr-o gospodarie adevarata la curte mare noroc ca reusesc sa gasesc aici pui de casa, au cu totul alt gust .

Sylvia 1

23.02.2010, 14:02

Ela si baietii mei prefera supele de pui....daca r fi dupa ei numai asa ar manca totu este sa gusti si alte arome si mancaruri si o sa vezi cum descoperi ca de fapt iti plac o mutime

dicarmencitta1957 1

25.02.2010, 12:43

Foarte imbietoare,farfuria cu ciorba .Ai toate furculitele de la mine.In ziua de azi lumea nu prea mai face ciorba,uite o doamna care nu a uitat, ca farfuria de ciorba nu trebuie sa lipeseasca de la masa.Eiii sambata si duminica nici noi nu mancam ciorba,doar in timpul saptamanii.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu rosii