Bors de salata verde

de amalia01 in Ciorbe, 28 Iun 2017 | 7663 vizualizari

 

Vara, vara...caldura mare...dar trebuie sa mai si gatim, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde mare ( din gradina)
  • 2 feliute de slanina afumata
  • 2 l apa
  • 4 catei de usturoi sau 1 fir de usturoi verde
  • 8 frunze de marar
  • 3 lg smantana 20%
  • 1 cub Maggi Bors sau 100 ml bors de tarate
  • 1 lg faina
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de salata verde:

Salata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii.

Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul.

Cand este prajita, adaugi faina si amesteci bine, apoi imediat adaugi apa.

Lasi sa fiarba 5 minute, dupa care adaugi salata si usturoiul pisat.

Dai focul mic si lasi sa fiarba 10 minute, dupa care pui cubul de bors (sau borsul) si mararul tocat marunt.

Stingi focul si acoperi cu un capac.

Lasi sa se racoreasca si torni smantana cate putin, amestecand continuu.

Servesti imediat, calda sau rece.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

bors

2

ciorba rece

3

salata verde

4

canicula

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de salata verde" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde