Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou

de katty in Ciorbe, 22 Noi 2020 | 4407 vizualizari

 

Pentru ca mi-ati facut pofta de niste stevie am dat fuga la piata si mi-am cumparat si eu cateva legaturi, de un bors. Nu de alta da poate vine zapada si nu mai vedem pana la primavara.

 

INGREDIENTE

  • 4 legaturi stevie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 150 gr bacon taiat cubulete
  • 1 lingura orez
  • 2 oua
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper negru macinat
  • leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou:

Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem.

Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem stevia, pastrand zeama.

Curatam si spalam legumele. Dam morcovul pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin.

In uleiul incins punem la calit  morcovul ras, ceapa, apoi, cand acestea s-au inmuiat adaugam baconul. Adaugam zeama in care a fiert stevia. Dam cateva clocote si adaugam orezul. Fierbem 15 minute, adaugam stevia taiata mai marunt si completam cu apa fierbinte cat este nevoie. Adaugam sare, piper, bors dupa gust. Mai fierbem 5 minute si  adaugam leusteanul.

Batem ouale intr-o cana si le scurgem incet. in fir subtire in oala .pe dosul unei furculite. Amestecam usor in oala si stingem focul. Acoperim oala si o lasam 5 minute, apoi putem servi borsul.  

TIPS-URI

1

puteti adauga in bors orice afumatura, dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

abstract01 1

23.11.2020, 17:53

Rocsi 1

23.11.2020, 20:00

Panacris 1

23.11.2020, 20:49

Aici cam zic pas! După 28 de ani în Răgățime, tot nu m-am împrietenit cu stevia, loboda și leușteanul! Merge o dată pe an, primăvara și atât Dar cred că e tare bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de stevie cu orez