Bors din legume de vara

de Retete cu Margareta Cismasiu in Ciorbe, 2 Iul 2015 | 2594 vizualizari

 

Am adunat in aceasta ciorbita toate legumele si zarzavaturile verii.Este o ciorbita foarte gustoasa,hranitoare si racoroasa.Servita cu smantana si ardei iute,este deliciul zilelor de vara,iar daca se renunta la smantana,este o delicioasa ciorbita de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa,
  • 4 morcovi,
  • 2radacini de patrunjel,
  • 1pastarnac,
  • 2 ardei grasi,
  • 2 gulii,
  • 4 cartofi,
  • 200gr mazare verde,
  • 200gr fasole verde,
  • 2-3 rosii,
  • 1/2 varza,
  • o conopida mica,
  • 1 radacina de telina mica si 2-3 frunze,
  • leustean,
  • patrunjel verde,
  • sare,
  • 2-3 ling. de ulei,
  • 500ml bors.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors din legume de vara:

 Zarzavatul se curata si se taie cuburi sau rondele,dupa preferinta.Legumele se spala,se curata si se taie la fel.

Intr-o oala se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga morcovii,patrunjelul si pastarnacul.Cand incep sa se inmoaie,se adauga ardeii.Se stinge totul cu apa si se adauga restul de legume.Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana sunt fierte toate legumele.

Separat,se fierbe borsul pana da in clocot.Fierbinte,sa adauga peste ciorba.Se lasa sa mai dea un clocot,se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu legume