Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

de Miha in Ciorbe, 8 Aug 2009 | 9035 vizualizari

 

Nu stiu altii cu sunt...dar pe mine cand ma napadesc "amintirile din copilarie" ...inevitabil imi aduc aminte de borsul cu fasole.

Ancoooooo...pe tine te indopa mama cu ostropel,pe noi ne indopa cu fasole...:)))

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • 300 g sfecla
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • verdeata:patrunjel,marar,leustean
  • cimbru
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 ml bors acru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla:

Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate marunt sau date pe razatoarea mica.


Sfecla se da pe razatoare si se brezeaza cu 2-3 linguri cu ulei de masline.


Cand bobul de fasole se sfarma intre degete si sfecla s-a inmuiat,se pun toate impreuna,se toarna si borsul fiert inainte,apoi verdeata tocata marunt.


Se potriveste gustul de sare,se presara cu cimbru.


Se mai da o data in fiert.


Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Miha 1

25.08.2009, 15:25

Rivka,poti incerca sa acresti cu altceva,dar cred ca nu e acelasi gust.Dar macar iti faci pofta de fasole.

Miha 1

10.09.2009, 14:15

Si mie imi place cu varza,dar nu le place piticilor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei