Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

de Miha in Ciorbe, 8 Aug 2009 | 8510 vizualizari

 

Nu stiu altii cu sunt...dar pe mine cand ma napadesc "amintirile din copilarie" ...inevitabil imi aduc aminte de borsul cu fasole.

Ancoooooo...pe tine te indopa mama cu ostropel,pe noi ne indopa cu fasole...:)))

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole uscata
  • 300 g sfecla
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • verdeata:patrunjel,marar,leustean
  • cimbru
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 ml bors acru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla:

Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate marunt sau date pe razatoarea mica.

Sfecla se da pe razatoare si se brezeaza cu 2-3 linguri cu ulei de masline.

Cand bobul de fasole se sfarma intre degete si sfecla s-a inmuiat,se pun toate impreuna,se toarna si borsul fiert inainte,apoi verdeata tocata marunt.

Se potriveste gustul de sare,se presara cu cimbru.

Se mai da o data in fiert.

Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla-0
Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla-1

COMENTARII (13)

Miha

Miha 1

25.08.2009, 15:25

Rivka,poti incerca sa acresti cu altceva,dar cred ca nu e acelasi gust.Dar macar iti faci pofta de fasole.

Miha

Miha 1

10.09.2009, 14:15

Si mie imi place cu varza,dar nu le place piticilor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!