Bors taranesc de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 17 Oct 2015 | 4287 vizualizari

 

Tareeeeeee gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi de legume de ciorba( eu cumpar pentru vacuta, imi place varietatea de legume)
  • 1 lingura legume deshidratate( naturale, fara adaos de conservanti)
  • 1 sticla de bors de 1 l
  • 3 l si 1/2 apa
  • 1 canita de pasta de rosii( facuta in casa)
  • 1 ceapa mare
  • 5 cartofi
  • 400 gr. iaurt
  • 1 lingura sau doua de ulei( daca doriti puneti mai mult)
  • 2 oua
  • marar, patrunjel, leustean cate o legatura
  • pentru perisoare: Un piept mare de pui, o ceapa, orez cat intra intr-o sita de ceai, 1 ou, sare, o lingura ulei( palmier)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de perisoare:

Perisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia.

Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun capacul si las sa se inabuse cateva minute, apoi adaug apa, cartofii taiati bucati si las sa dea in clocot, pun perisoarele pe rand si pun capacul. Totul va fierbe la foc mic timp de aproximativ o ora. Este momentul sa pun  pasta de rosii.

Intre timp bat ouale cu o canita de bors si cu iaurtul, apoi adaug fierbinte din oala si pun totul inapoi la fiert. Adaug restul de bors, mai las sa dea cateva clocote, potrivesc gustul de sare, pun verdeata tocata si sting focul. La noi acest bors este foarte foarte iubit, il mancam cu muuult leustean deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:00

Ce bine poate sa arate!

RuxyRux 1

22.10.2015, 22:06

Multumesc

miki_a 1

31.08.2017, 12:33

Ce poftă mi-e de o ciorbiță așa de bună și bogată în legume și proteine ! Gând drag, Rux!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi