Bors taranesc de primavara

de katty in Ciorbe, 16 Mai 2020 | 3022 vizualizari

 

Un bors acrisor cu ceva carne si verdeturi de primavara este oricand binevenit,mai ales daca le ai prin frigider si constati ca nimeni nu le mai vrea.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 capatana salata verde
  • 200 ml rosii pasate
  • patrunjel
  • leustean
  • sare
  • piper negru macinat
  • bors dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de primavara:

Taiem carnea in  bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa verde marunt(pastram frunzele taiate separat).

Cand carnea este fiarta de jumatate adaugam legumele(in afara de frunzele de la ceapa verde). Fierbem pana se inmoaie si legumele si adaugam rosiile, Dupa 5 minute punem frunzele de ceapa si salata verde taiata marunt. Adaugam borsul fiert separat, sare, piper si mai dam cateva clocote. Adaugam leusteanul tocat fin si oprim focul. Servim borsul presarat cu patrunjel verde tocat fin

TIPS-URI

1

puteti adauga orice legume doriti sau alte verdeturi de primavara (loboda, macris)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

18.05.2020, 20:51

Ce bine arata

dantes 1

22.05.2020, 10:51

Bun!

Sidy 1

11.03.2023, 12:11

Waw cat de buna trebuie sa fie !
Noi nu folosim borsul dar am sa pun zeama de varza murata in loc...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume