Ciorbă de varză cu afumătură

de diaconta in Ciorbe, 31 Mar 2012 | 3741 vizualizari

 

Mama ne-a facut o ciorbă de varză delicioasă.La noi în Ardeal,îi mai spunem „luşcoş” date fiind influenţele maghiare.Oricum,românească ori ungurească e bună rău.

 

INGREDIENTE

  • O bucata costita afumata,se poate folosi kaiser,carnati ori jambon
  • O varza proaspata
  • Morcovi
  • O ceapa uscata
  • O lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • Ulei
  • Marar,cimbru
  • Sare,piper
  • Smantana pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de varză cu afumătură:



Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in care am pus putina sare.Nu punem prea multa sare deoarece afumatura este sarata de obicei.


Varza o taiem fideluta.


Cand morcovii sunt aproape fierti,punem si varza.Fiind varza noua,fierbe foarte repede.


Preparam un rântaş.Intr-o cratita punem putin ulei si calim putin o lingura de faina.Luam cratita de pe foc,punem sucul de rosii si apa.atat cat sa avem lichid suficient incat compozitia sa nu fie prea groasa dar nici foarte subtire.


Punem rântasul in oala si amestecam sa nu se faca cocoloase.Adaugam mararul,cimbrul si putin piper.


Mai lasam sa fiarba cam 10 minute.


Servim cu smantana si ardei iuti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză cu afumătură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

diaconta 1

03.04.2012, 22:12

nicidecum Dorin cautam solutii.limita maxima de prieteni e 150,eu aveam deja,dar ti-am facut loc

diaconta 1

03.04.2012, 22:16

nu plange Dorin ca ma intristezi si pe mine si de ma apuc de plans,zau de ma poti imbuna

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 12:00

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare