Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare

de Panacris in Ciorbe, 3 Ian 2014 | 5160 vizualizari

 

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • ardei kapia roșu 1 bucată,
  • varză murată 1 bucată,
  • carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g,
  • foaie de adfin 2-3 bucăți,
  • piper boabe 5-6 bucăți,
  • coriandru boabe 2 bucăți,
  • boia dulce de ardei,
  • cimbru uscat.

Pentru perișoare:

  • fleică de porc cca. 200 g,
  • pulpă de vită cca. 100 g,
  • orez cca. 50 g,
  • ceapă 1 bucată mică,
  • boia de ardei dulce,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ou 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare:

Ceapa, morcovul și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca, 5000 ml. Intre timp varza murată se taie fideluță, se adaugă la amestecul de zarzavat, se acoperă cu cca. 3000 ml apă rece, adăugându-se carnea afumată tăiată bucățele și se lasă la fiert la foc mefiu, semiacoperit cca. 40 de minute.


Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez, se adaugă la carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou ș se frământă bine până ce se obține un amestec omogen. După ce s-a fiert varza și carnea se adaugă perișoare din amestecul de carne, se mai lasă la fiert cca. 15 minute, la foc minim. Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.


Poftă bună! :-*

 

TIPS-URI

1

perișoarele se pot obține și din carnea preparată pentru sarmale ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de varză murată cu afumătură și perișoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Panacris 1

05.01.2014, 16:57

Ruxy, azi am terminat și ultima porție Cum știți sarmalele și ciorba d varză sunt mai bune cu căt sunt mai vechi

diaconta 1

05.01.2014, 20:42

Ahhhhhhh ce as vrea si eu

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 09:17

ce ciorbica buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08