Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi

de RuxyRux in Ciorbe, 29 Oct 2012 | 4728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulpe si piept de pui dezosate in jur de 800 gr
  • 2 linguri ulei vegetal(de palmier)
  • zarzavat de ciorba: 4 morcovi, 1 telina mare, 3 ardei grasi, 2 dovlecei, 2 radacini de patrunjel mari, 1 ceapa mare rosie, ( cat trei mai mici), 5 cartofi maricei
  • verdeata cate 1 legatura de marar, patrunjel, leustean
  • 400 gr iaurt
  • 3 galbenusuri
  • 1 kg bors proaspat
  • 5 catei mari de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi:

Zarzavaturile se toaca mai mari( mai din topor). Verdeata se toaca si ea marunt.


Carnea se spala bine, apoi se taie marunt.'


Intr-o oala punem 1/2 cana de apa, apoi si uleiul si in ea pe rand zarzavaturile, o parte din verdeata, apoi carnea, adaugam apa cat sa fie destula si sa poata fierbe.


Eu folosesc oala ZEPTER si timpul de preparare se scurteaza considerabil.


Verificati sa fie carnea fiarta, de regula in maxim o ora putem drege borsul( asta daca nu avem pui de tara care fierbe mai greu).


Se amesteca galbenusurile cu iaurtul si apoi usor cu borsul. Se ia cu polonicul din oala si se adauga usor peste compozitia de iaurt si ou, pana se infierbanta usor si apoi se toarna totul in oala. Punem si usturoiul zdrobit prin pasator si potrivim gustul de sare.


Inca cateva clocote si borsul este gata.


Mai adaugam verdeata proaspata deasupra si lasam acoperit pana servim.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc de pui cu iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 14:50

foarte bun

RuxyRux 1

13.01.2014, 12:08

A fost

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Bors de pui cu taitei de casa