Borseto cu foietaj de casa

de Bunica in Dulciuri, 15 Mai 2014 | 2601 vizualizari

 

Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 500 ml. apa
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 600 g. untura
  • Umplutura:
  • gem dupa preferinta
  • 1 mar taiate cubulete
  • cascaval Delaco
  • muschi file
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borseto cu foietaj de casa:

Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.


Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.


In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.


Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.


Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.


Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.


Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.


Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.


Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Cand presam aluatul ne folosim de podul palmei.

2

Cand impaturim trebuie sa tinem cont Sa impaturim de fiecare data la fel ca prima data.

3

Eu am impaturit astfel:am luat foaia de sus,apoi jos ,stanga,drapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borseto cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

MOKUSKA 1

16.05.2014, 09:20

Ce bunatate !!!

claudiaO 1

16.05.2014, 13:04

eee Buni, asta ascundei ieri? ce bine arata, mai ales ca ai facut aluatul de foietaj in casa...
eu am incercat de vtreo 4 ori ...niciodata nu a iesit cum trebuie ...

laura_n 1

16.05.2014, 14:03

bravooo, Buni! inca un pic si ma ajungeti la nr de retete ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert haios