Borseto cu foietaj de casa

de Bunica in Dulciuri, 15 Mai 2014 | 2966 vizualizari

 

Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 500 ml. apa
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 600 g. untura
  • Umplutura:
  • gem dupa preferinta
  • 1 mar taiate cubulete
  • cascaval Delaco
  • muschi file
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borseto cu foietaj de casa:

Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.


Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.


In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.


Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.


Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.


Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.


Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.


Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.


Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Cand presam aluatul ne folosim de podul palmei.

2

Cand impaturim trebuie sa tinem cont Sa impaturim de fiecare data la fel ca prima data.

3

Eu am impaturit astfel:am luat foaia de sus,apoi jos ,stanga,drapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borseto cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

MOKUSKA 1

16.05.2014, 09:20

Ce bunatate !!!

claudiaO 1

16.05.2014, 13:04

eee Buni, asta ascundei ieri? ce bine arata, mai ales ca ai facut aluatul de foietaj in casa...
eu am incercat de vtreo 4 ori ...niciodata nu a iesit cum trebuie ...

laura_n 1

16.05.2014, 14:03

bravooo, Buni! inca un pic si ma ajungeti la nr de retete ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremes cu foietaj si blat de nuca