Braduti cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 25 Dec 2013 | 7306 vizualizari

 

Inspiratie Joy of baking, acolo erau fursecuri inimioare...cu ceva modificari, le-am transformat in braduti deliciosi cu ciocolata :) numai buni de pus pe masa de Craciun :)
Craciun Fericit!

 

INGREDIENTE

  • 260 gr faina
  • 226 gr unt
  • 60 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 180 gr ciocolata neagra( 70%)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu ciocolata:

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate lucra...asa ca va trebui sa aveti tot timpul frigiderul la dispozitie, aluatul sa fie impartit in mai multe bucati care vor sta la rece si le veti scoate pe masura ce veti prepara biscuitii.

Se mixeaza untul 1 minut, apoi se adauga zaharul, se mixeaza doua minute, apoi  faina si vanilia se amesteca si se framanta un aluat moale care se pune la rece pana se intareste.

Scoatem aluatul si-l impartim din doua trei bucati. oprim o bucata si restul punem la rece. 

Pe o suprafata infainata punem coca si o intindem nu foarte subtire.

Decupam cu formele pe care le avem ( braduti) si punem fursecurile pe o tava de copt tapetata cu pergament. Dam tava cu totul la rece. Intre timp incingem cuptorul la 180 de grade si cand biscuitii s-au intarit ii punem la copt. Asa vom proceda si cu restul de fursecuri. Scoatem bradutii de la cuptor si ii lasam sa se raceasca. atentie sunt foarte fragili cat sunt calzi.

 Vom topi ciocolata pe baie de aburi. Inmuiem varful bradutilor in ciocolata si-i asezam pe o hartie de copt. Ii dam din  nou la rece sa se intareasca ciocolata. Eu i-am pudrat cand s-au racit cu zahar pudra vanilat.

La mine a durat fff mult deoarece mi s-a luat curentul o vreme si am cuptor electric :(.... va imaginati...

Un deliciu de fursecuri :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

bucatarie 1

24.12.2014, 13:33

Esenta de vanilie sau zahar vanilat ? La ce te referi cand spui vanilie ? Mi se pare ca aluatul meu a iesit cam nasol .

RuxyRux 1

24.12.2014, 15:15

Vanilie.. de....care ai...imi pare rau daca nu ti-a iesit...

RuxyRux 1

24.12.2014, 15:17

Nu este reteta mea personala...am scris ca sursa e Joy of Baking...eu am dat in reteta tot ce am facut eu....mai multe nu stiu cum sa iti spun si sa te ajut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu ciocolata