Branza halloumi prajita

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2015 | 1295 vizualizari

 

Branza halloumi este originara din Cipru si este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca.
Se asezoneaza in timpul prepararii cu menta.
Are o consistenta mai ferma si isi pastreaza forma in contact cu caldura, fiind astfel ideala pentru prajit sau gril.
Branza halloumi prajita este unul dintre aperitivele favorite ale restaurantelor cu profil arab.
Eu am preparat-o cu idea de a o posta in ianuarie si anuntandu-se zapada la Amman , lumea a intrat in febra cumparaturilor asa ca nu am gasit decat branza halloumi turceasca; a fost prima data cand o foloseam si nu stiu de ce s-a cracanat asa.Am fotografiat pentru postat cand am facut-o ulterior cu branza halloumi iordaniana

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza halloumi
  • 4-5 linguri ulei de masline virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza halloumi prajita:

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza.

Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule.

Se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Se serveste calda cu lipie arabeasca.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Reusita acestui aperitiv depinde de folosirea unui ulei de masline de calitate

RETETA IN IMAGINI

Branza halloumi prajita-0
Branza halloumi prajita-1
Branza halloumi prajita-2
Branza halloumi prajita-3
Branza halloumi prajita-4
Branza halloumi prajita-5
Branza halloumi prajita-6
Branza halloumi prajita-7

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

10.05.2015, 10:19

Ce bine arata! Cred ca e tare buna!

Rux

Rux 1

10.05.2015, 21:02

Excelenta la gust...si mie imi place mult asa preparata!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 23:38

Arata bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!