Branza proaspata din lapte de vaca

de Andra_Constantinescu in Cook and smile, 17 Mai 2015 | 3028 vizualizari

 

Pana acum credeam ca este foarte complicat sa faci branza...si azi am descoperit ca, de fapt, este foarte simplu. Asa ca priviti ce branza frumoasa mi-a iesit, dupa ce am aflat micile secrete de la bunica sotului meu. Si sa va mai spun ca merge foarte bine cu mamaliguta calda.

 

INGREDIENTE

  • 6 l lapte proaspat muls de la vaca;
  • 2 ml cheag;
  • o lingura sare grunjoasa.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branza proaspata din lapte de vaca:

Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut.


Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa aceea se lasa sa iasa zarul deasupra, apoi se pune branza intr-un saculete (sau panza sau strecuratoare) si se lasa la scurs timp de 3-4 ore.


Dupa ce s-a scurs zarul, branza se pune intr-un castron si se mai presara sare peste ea, in functie de cat de sarata se doreste.


 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti termometru, temperatura laptelui se poate incerca pe mana. Deci, laptele trebuie sa aiba temperatura corpului.

2

Daca lasati laptele sa se raceasca prea tare dupa ce a trecut timpul alocat inchegarii, se incalzeste din nou la foc pentru ca altfel nu se mai leaga (incheaga, omogenizeaza) atunci cand puneti branza in saculete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza proaspata din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Catalina L 1

17.05.2015, 20:54

ce buna

Rocsi 1

18.05.2015, 18:32

Buna la o prajiturica

Bya Ralu 1

27.05.2015, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert poale-n brau – placinte moldovenesti