Branzoaice

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2014 | 1488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 200 gr zahar,
  • 200 gr unt topit,
  • 2 oua,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 400 ml lapte,
  • 1 lamaie sau portocala [doar coaja rasa},
  • 1 esenta vanilie.
  • Pt. umplutura:
  • 1 kg brinza de vaca putin sarata,
  • 4 galbenusuri de ou,
  • zahar depide cit de dulci le doriti {dupa gust},
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 2 linguri de gris.
  • Zahar pudra pt. pudrat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Drojdia se sfarama si se freaca intr-o cana cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina apoi se lasa sa creasca. Faina o amestecam bine cu zaharul, ouale, esenta si coaja rasa de la lamaie sau portocala, se toarna laptele cu drojdia. Se framanta bine dupa ce am pus si tot laptele. Adaugam si untul moale, se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Apoi lasam 1 ora la crescut.


Umplutura: Sfaramam branza, adaugam zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile si omogenizam bine. Adaugam grisul si omogenizam din nou.


Intindem aluatul, taiem patratele si in mijlocul fiecarui patratel punem cate o lingura de umplutura si unim cele 4 colturi ale patratului. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou. Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25-30 minute.


Dupa coacere se lasa la racit in tava apoi le pudram cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in umplutura stafide si coaja rasa de la lamaie, portocala ies mai parfumate la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

botcrina 1

09.06.2014, 14:17

Rocsi 1

09.06.2014, 20:24

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cas si marar verde