Branzoaice

de Bunica in Dulciuri, 10 Oct 2016 | 983 vizualizari

 

Am pregătit brânzoaice pentru cină. Un aluat făcut după placul meu. Îl pot inregistra ca marca Roman:))))) Nu pot să spun decât că e foarte, foaaaaaarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 350-400 g. făină
  • 200 ml. lapte
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 25 g. drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • Umplutura
  • 400 g. brânză de capra
  • 3 ouă
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Pentru început încălzește laptele.


Într-o cană pune drojdia pe care o diluiezi cu 50 ml. lapte cald.

Pune făina într-un vas de frământat.


În mjlocul făinii faci un loc pentru a pune ingredientele lichide :drojdia diluată în lapte+laptele rămas+uleiul+oul+smântâna+sare+ zahăr.


Frământă până nu se mai lipește de mâini.


Acoperă vasul cu un prosop curat și lasă la crescut aluatul pentru 45-50 minute.


Presară făină pe blatul de lucru.


Împarte aluatul în două și întinde-l cu ajutorul unui sucitor,gros de 5 mm.


Taie bucăți de aluat după bunul plac.


Pune pe fiecare bucată de aluat(pe jumătate din aluat) brânza rasă amestecată cu ou. Acoperă cu cealaltă jumătate a pătratului .


După ce ai terminat de întins aluatul și ai pus brânzoaicele în tava tapetată cu hârtie de copt le ungi cu ou.


Dă tava la cuptorul încins la 170 grade până se rumenesc frumos.


Se servesc calde cât si reci alături de un pahar de lapte sau un iaurt.


Să va fie de folos!






 

TIPS-URI

1

aluatul l-am întins și tăiat în pătrate de 10 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Bunica 1

11.10.2016, 16:59

RuxyRux 1

11.10.2016, 22:22

Ce bunatati ai facut tu Buni aici!

Ancutsa 1

12.10.2016, 13:54

Pufoase si tare gustoase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau