Branzoaice

de Florin A in Dulciuri, 26 Dec 2016 | 1694 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 400 gr faina alba de grau
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • un cub de drojdie
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • ulei pentru framantat

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr telemea
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • esente sau coaja de portcala/lamaie pentru aroma

Suplimentar ne sunt necesare:

  • un ou
  • un iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Cernem faina intr-un vas incapator.


Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit 10-15 minute.


Adaugam ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta. Cu ajutorul uleiului se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.


Intre timp, pregatim umplutura: spargem ouale intr-un bol, adaugam zaharul, smantana si branza, optional esentele ori coaja rasa de portocala/lamaie. Amestecam compozitia pentru omogenizarea completa.


Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se aduna colturile parte peste parte si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Branzoaicele se ung uniform cu un ou batut cu iaurt si se coc pana se rumenesc frumos!


Se servesc cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

diaconta 1

29.12.2016, 20:46

ce apetisant arata

Florin A 1

30.12.2016, 10:43

Multumesc mult!

miki_a 1

30.12.2016, 20:35

Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide