Branzoaice cu branza de capra si stafide

de amalia01 in Prajituri, 7 Mai 2013 | 2891 vizualizari

 

Am gasit un concurs si am acceptat provocarea...ca tot am facut cozonaci!

 

INGREDIENTE


Aluat: 

  • 1 kg făină 
  • 4 galbenusuri 
  • 1 ou intreg
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200g zahăr
  • 500ml lapte
  • 8 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita sare
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiae 

Umplutura:

  • 300 gr branza de capra
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 2 albusuri


Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice cu branza de capra si stafide:

Aluat:


Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia;


Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua;


Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a invatat bunica...galbenusul ramane galben!) si in final, oul intreg;


Framanti in continuare adaugand treptat laptele,zaharul ,vanilia ,uleiul si coaja rasa de lamaie, pana obtii un aluat elastic(cca 20 de minute);


Acoperi cu un prosop apb din bumbac si lasi la dospit ptr cca 30 minute , la caldura;


Umplutura:


Sfaramitam branza de capra cu furculita, apoi adaugam zaharul pudra si omogenizam bine;


Batem bine ouale cu telul si le turnam peste branza,amestecand cu furculita;


Adaugam grisul,stafidele si esenta de vanilie, omogenizand pana devine ca o pasta( poti folosi mana!)


MONTARE:


Dupa ce a dospit aluatul il rastorni pe masa, manevrandu-l cat mai putin;


Intinzi aluatul cu sucitorul uns cu putin ulei ,in foaie subtire(de un deget);


Cu ajutorul unui cutit(sau daca ai un dispozitiv special,cu atat mai bine) tai patratele de 3*3 cm din aluat;


Cu o lingurita pui umplutura in mijlocul fiecarui patratel ,apoi il impachetezi ca pe un plic;


Asezi pachetelele astfel formate intr-o tava unsa cu ulei sau in care ai intins hartie pentru copt;


Ungi branzoaicele un oul batut impreuna cu albusurile si le lasi sa mai creasca in tava cca 10 minute;


In acest moment aprinzi focul la cuptor, pentru a fi suficient de cald cand vei pune tava la copt;


Lasi la copt cam 30 de minute;


Scoti branzoaicele pe un platou si sunt numai bune de mancat!


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

branza de capra

2

branzoaica

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu branza de capra si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Corinuta 1

08.05.2013, 12:05

tare-mi mai plac!

mamaieelena 1

08.05.2013, 12:22

laura_n 1

08.05.2013, 15:06

o bunatate si o frumusete de branzoaica...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice