Branzoaice pufoase

de RuxyRux in Prajituri, 8 Sep 2011 | 42263 vizualizari

 

a la Ruxy.......................cu dedicatie de suflet pentru iubita noastra Mediiiiiiiii...sa ne traiesti si sa ne bucuri mereu cu toate bunatatile pe care le pregatesti cu mult drag! La Multi Ani scumpa mea Medi!!!
Branzoaice pufoase, delicioase, cu multa branza si calde acum scoase din cuptor...si mmmmmmm miros atat de bine!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 350 gr zahar
  • un praf de sare
  • 300 gr smantana
  • 1 kg si 600 gr faina( sau chiar 700) faina
  • 400 ml lapte
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 pliculete de drojdie
  • 150 gr unt moale la temperatura camerei
  • Umplutura:
  • 6-700 gr branza( combinata telemea sarata cu cas sau branza de vaci)
  • 250-300 gr zahar( depinde de cat de dulce o dorim)
  • 3 galbenusuri si doua oua intregi
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de la o lamaie mare

Pentru uns:

  • 4 galbenusuri
  • 1 plic vanilie
  • o lingura de zahar
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice pufoase:

1. Batem albusurile spuma la mixer, apoi adaugam si zaharul si mai mixam pana devine compozitia lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si vanilia plus coaja de portocala si mai mixam inca cinci minute.


2. In vasul de framantat punem untul moale la temperatura camerei, laptele, drojdia, o lingura de zahar, si apoi 500 gr faina. Framantam usor pana se leaga un aluat moale.


3. Adaugam si compozitia de oua plus 200 gr faina si framantam fara oprire.


4. Punem si smantana( tot la temperatura camerei), continuam sa framantam si turnam usor si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Ii dam o forma rotunda si-l crestam in forma de cruce.


5. Lasam la crescut o ora la loc cald pana isi dubleaza volumul.


6. Intre timp preparam crema de branza amestecand toate ingredientele.


7. Cand aluatul a crescut luam cate o bucata mare de aluat( cam cat o minge de tenis), o intindem intr-un patrat( cu mana), eu am facut asta direct pe foaia de copt. La mijloc punem cate o lingura mare de compozitie de branza( chiar doua) si impaturim aducand colturile catre mijloc. Nu ne speriem daca crema de branza da putin pe afara nu se intampla nimic rau.


8. Ungem cu compozitia pentru uns si le coacem la cuptorul incins la 180 grade pana cand sunt rumenite 35-40 de minute( sau in functie de cuptor)


9. Le lasam la racit si le pudram sau le servim dupa dorinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

RuxyRux 1

23.09.2011, 18:48

N-ai pierdut Ligiuta draga mea...esti aici

babi5 1

10.08.2013, 18:44

bune tare

RuxyRux 1

13.01.2014, 19:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura 'turnata "cu branza si stafide