Prajitura cu ananas

de Miha in Prajituri, 21 Dec 2014 | 4391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • extract de lamaie
  • In plus:
  • ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului in care coacem prajitura
  • 3-4 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.


Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta.


Extractul de lamaie se poate inlocui cu orice alta aroma va place. Mie mi-a placut foarte mult combinatia de lamaie cu ananas, voi faceti cum va place.


Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.


Intr-un vas mai mic punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid il turnam in vasul in care vom coace prajitura si il intindem repede pe toata suprafata. Nu e neaparat necesar sa fie uniform.


Caramelul se va intari foarte repede in contact cu vasul, astfel ca ori va miscati foarte repede ori incalziti un pic vasul inainte.


Asezam pe fundul vasului feliile de ananas, apoi acoperim cu compozitia de chec. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava.


Vasul in care am copt prajitura e un vas de ceramica, cu o capacitate de 1.2 litri Pe eticheta zice ca are diametrul de 27 cm, dar mie imi pare mai mica


Dupa ce s-a racorit, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine si daca o sa consideram necesar o insiropam cu sucul din conserva de ananas.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:09

Imi place cu ananas! Tare buna!

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:44

Oare unde am fost cand postai retetele astea ? Cred ca tu erai de ziua si eu de noapte

Panacris 1

18.06.2015, 07:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas