Blueberries pie

de Oana in Prajituri, 23 Iul 2012 | 3144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg afine
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • Blat:
  • 100 g unt topit
  • 250 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri lapte rece
  • Topping:
  • 100 g unt rece
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blueberries pie:

Afinele se spala, se scurg bine, apoi se amesteca cu zaharul si faina.


Pentru blat, se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute. Se intinde intr-o tava de tarta, ridicandu-se si pe peretii formei.


Se rastoarna toate afinele peste blat. Se amesteca ingredientele pentru topping cu mana si se formeaza firimituri de aluat, care se presara deasupra.


Se coace placinta la foc mic pana se rumeneste usor deasupra iar afinele lasa un sos moale. Daca tava de tarta nu e foarte inalta, puneti dedesubtul ei o alta tava, sa nu curga sosul in cuptor :)


Se scoate placinta si se lasa la racit, apoi se pune in frigider cateva ore.


Se poate servi cu o cupa...hai doua de inghetata de vanilie :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blueberries pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

merisor 1

15.08.2012, 22:08

Doamne cum arataaa!!!!

jolygina 1

15.08.2012, 23:48

BuniMaria 1

18.08.2012, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Placintele bunicii mele