Blueberries pie

de Oana in Prajituri, 23 Iul 2012 | 2903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 kg afine
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • Blat:
  • 100 g unt topit
  • 250 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri lapte rece
  • Topping:
  • 100 g unt rece
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blueberries pie:

Afinele se spala, se scurg bine, apoi se amesteca cu zaharul si faina.


Pentru blat, se amesteca toate ingredientele, se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute. Se intinde intr-o tava de tarta, ridicandu-se si pe peretii formei.


Se rastoarna toate afinele peste blat. Se amesteca ingredientele pentru topping cu mana si se formeaza firimituri de aluat, care se presara deasupra.


Se coace placinta la foc mic pana se rumeneste usor deasupra iar afinele lasa un sos moale. Daca tava de tarta nu e foarte inalta, puneti dedesubtul ei o alta tava, sa nu curga sosul in cuptor :)


Se scoate placinta si se lasa la racit, apoi se pune in frigider cateva ore.


Se poate servi cu o cupa...hai doua de inghetata de vanilie :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blueberries pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

merisor 1

15.08.2012, 22:08

Doamne cum arataaa!!!!

jolygina 1

15.08.2012, 23:48

BuniMaria 1

18.08.2012, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Invartita moldoveneasca