Cremes de casa

de mimmi in Prajituri, 27 Feb 2011 | 41411 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 5 g faina,
  • 250 g margarina,
  • 3 galbenusuri,
  • 2-3 linguri smantana

Crema pentru o portie:

  • 800 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g amidon alimentar,
  • 2-3 pliculete zahar vanilat,
  • 200 g zahar,
  • 6 albusuri.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes de casa:

1)250 g faina,250 g margarina se amesteca impreuna.


2)250 g faina,3 galbenusuri,2-3 linguri smantana,un praf de sare se framanta foarte bine.


Se intinde o foaie din compozitia 2,peste care se intinde o foaie din compozitia 1,dupa care se ruleaza.


Se coc 4 foi,pe dosul tavii,unsa cu ulei.


Una sau doua foi(depinde daca faceti o portie sau doua)se poate taia inainte de coacere in 8 bucati pentru a usura taierea in momentul servirii. Crema pentru o portie:


800 ml lapte,3 galbenusuri,150 g amidon alimentar,2-3 pliculete zahar vanilat,200 g zahar 0.5 l lapte,200 g zahar si zaharul vanilat se pun la fiert.


150 g amidon se amesteca cu 3 galbenusuri si treptat se adauga cele 300 ml lapte ramas.


Se amesteca cu compozitia care fierbe si se fierb pana se ingroasa.


6 albusurile se bat spuma ,dupa care se amesteca cu crema rece.


Deasupra se presara zahar pudra cu aroma de vanilie.

 

TIPS-URI

1

Reteta pentru foi este pentru doua portii.

2

Se poate coace numai doua foi,iar 2 se pun in frigider in folie alimentara si se pastreaza pana cand va este iar pofta de cremes.

3

Daca e putina crema se mai poate adauga un plic budinca preparata sau frisca batuta.

4

Deasemenea daca crema este prea tare se adauga frisca batuta pana la consistenta dorita

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

marisaconrad 1

07.06.2013, 21:39

nu e buna reteta..plus ca e scris 5 gr de faina in componente...

RuxyRux 1

07.06.2013, 21:49

E o greseala...e vorba de 500 gr...poate vede vreun admin si modifica...nu cred ca e o problema cu reteta, pare buna in rest Imi pare rau...

Aurelia 07_07 1

08.06.2013, 00:13

Tare mult imi place ceemsnitul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Baclava