Prajitura "Merisor", cu stafide

de Patricia Iordache in Prajituri, 31 Iul 2013 | 3331 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html si mi-a placut foarte mult. Multumesc, Merisor! Singura modificare a fost aceea ca am inlocuit merisoarele deshidratate cu stafide. Merisor, ai mereu preparate minunate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua;
    • 4 iaurturi mici (500 gr.) iaurt Cremosso de la Danone
    • 10 linguri zahar;
    • 12 linguri ulei;
    • sare;
    • 1 lingura esenta de lamaie;
    • 400 gr. faina;
    • 1 plic praf de copt (10 gr.)
    Pentru umplutura de branza:
    • 400 gr. branza dulce;
    • 2 oua;
    • 2 linguri cu varf gris;
    • 4 linguri zahar;
    • 2 plicuri zahar vanilat;
    • 50 gr. stafide;
    • sare;
    • 1 lingura esenta de lamaie;
    Pentru decor:
    • 12 caise (24 jumatati)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Merisor", cu stafide:

Cum preparam blatul:


Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul.


In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare, esenta de lamaie si adaugam treptat faina.


Vom obtine o compozitie groasa, ca la chec, dar nu asa pufoasa.


Cum preparam umplutura:


Amestecam branza cu zaharul, esenta, grisul si stafidele, apoi incorporam cele doua oua.


Cum montam prajitura:


Tapetam o tava (a mea 22/34 cm) cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam umplutura de branza peste blat, turnam peste umplutura restul de compozitie ramasa, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si bagam tava din nou la cuptor, la 180 grade, pentru 25-35 minute pana ce se rumeneste usor.


Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Merisor", cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Teo 1

31.07.2013, 22:21

Tare frumoasa!

roxana_simona 1

31.07.2013, 23:55

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:42

Mmmmmmmmmm...ce buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si zmeura