Branzoaice sau poale'n brau

de Oana in Prajituri, 27 Mai 2015 | 3757 vizualizari

 

Sunt atat de bune, ca nu te poti opri...o tava nu cred ca-i suficienta :)) 

 

INGREDIENTE

    • Aluat:
    • lapte- 125 ml
    • unt- 60 gr
    • oua- 1 buc intreaga + 1 galbenus
    • zahar- 80 gr
    • sare- 1/2 lingurita
    • coaja de lamaie si portocala
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 400 gr
    • drojdie proaspata- 15 gr
    • Umplutura:
    • branza de vaci- 500 gr
    • zahar- 100 gr
    • oua- 2 buc
    • coaja rasa de lamaie
    • stafide inmuiate in rom sau coniac- 100 gr
    • Pentru uns:
    • galbenus de ou- 1 bucata
    • lapte- o lingura
    • zahar brun- 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice sau poale'n brau:



  • Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!




  • Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida




  • Puneti in vasul robotului laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat




  • Framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica




  • Acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent




  • Pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate




  • Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime




  • Taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti ccate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat




  • Impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse




  • Puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele




  • Acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute




  • Amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula




  • Presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra




Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti robot, puteti framanta aluatul cu mana, ca la cozonaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice sau poale'n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Aletta 1

05.06.2015, 08:53

arata foarte bine,..

Dya Daniela Andrei 1

05.06.2015, 11:44

Delicioase!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:17

le ador si alta nu X::

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sfaramiciosi cu fructe de padure