Branzoaice siropoase

de mirela0911 in Dulciuri, 9 Dec 2011 | 7413 vizualizari

 

Si iata ca s-a facut un an de cand ma aflu aici, printre voi, dragi bucatarase si bucatarasi. Si cum nu puteam sa ma prezint cu mana goala, v-am adus aceste branzoaice delicioase.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500g faina
  • un varf cutit sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 350g branza dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 lg zahar
  • 50 g stafide
  • 1 ou

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 ou pt. uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice siropoase:

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere aluatul. Se lasa la dospit o ora.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, oul si stafidele. Se amesteca pana la omogenizare.

Aluatul se intinde pe masa infainata in forma dreptunghiulara cu o grosime de 0.5 cm. Se taie in 16 patratele. Cu o lingurita se ia branza, se pune pe mijlocul fiecarui patratel si se aduc colturile pe mijloc unindu-se (ca un plic). Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor pentru 30-40 minute.

Apa si zaharul se fierb pana acesta din urma se topeste. Cand s-au copt branzoaicele, se scot din cuptor si se stropesc cu siropul. Se lasa cateva minute dupa care se scot intr-un vas si se acopera.

Inainte de servire le pudram cu zahar. Merg foarte bine alaturi de o cana cu lapte. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice siropoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

mirela0911 1

20.12.2011, 20:38

Medi tare bune au fost, zicea si sotul ca astea nu-i stau in gat ca alte branzoici

Sylvia 1

20.12.2011, 21:13

wow ce bine arata branzoicile tale !! ce draga imi e poza ta, asa de dulci sunt copii tai si tu esti o mamica extrem de frumoasa si de fericita !

mirela0911 1

20.12.2011, 22:48

Sylvia multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase