Branzoici

de lacrimioara in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 5261 vizualizari

 

sant super pufoase. am preparat reteta de brinzoaice inspirindu-ma de pe blogu amaliei si i multumesc

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 2 oua,
  • 50 grame drojdie,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • un praf sare.
  • Umplutura:
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 kg branza vaca dulce,
  • stafide,
  • zahar dupa gust,
  • 2 oua.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam pana se desprinde de margini.


lasam la dospit 45 minute la loc caldut .


Luam jumatate din aluat si il intindem foaie si il taiem in 6 dupa care fiecare parte o luam pe rand si o mai intindem putin la un capat taiem fasii ca in poza. Punem umplutura de branza care am facut-o asa:se amesteca branza cu zaharul, ouale,stafidele si coaja de lamaie rulam cu partea netaiata spre partea taiata si cea taiata vine deasupra,mai lasam in tava 15 minute dupa care le ungem cu galbenus de ou cu putin lapte si dam la copt cam 20 minute la 180 grade pana se rumenesc dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

19.02.2011, 23:15

adry88 1

16.06.2011, 16:09

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide, in foi "de casa"