Branzoici

de lacrimioara in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 5611 vizualizari

 

sant super pufoase. am preparat reteta de brinzoaice inspirindu-ma de pe blogu amaliei si i multumesc

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 2 oua,
  • 50 grame drojdie,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • un praf sare.
  • Umplutura:
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1/2 kg branza vaca dulce,
  • stafide,
  • zahar dupa gust,
  • 2 oua.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam pana se desprinde de margini.


lasam la dospit 45 minute la loc caldut .


Luam jumatate din aluat si il intindem foaie si il taiem in 6 dupa care fiecare parte o luam pe rand si o mai intindem putin la un capat taiem fasii ca in poza. Punem umplutura de branza care am facut-o asa:se amesteca branza cu zaharul, ouale,stafidele si coaja de lamaie rulam cu partea netaiata spre partea taiata si cea taiata vine deasupra,mai lasam in tava 15 minute dupa care le ungem cu galbenus de ou cu putin lapte si dam la copt cam 20 minute la 180 grade pana se rumenesc dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

19.02.2011, 23:15

adry88 1

16.06.2011, 16:09

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca