Branzoici ca la mama acasa

de Sidy in Dulciuri, 24 Mar 2011 | 22992 vizualizari

 

Inca una din bunatatile de la mami meu.....ce bine ca locuim acum impreuna....!

 

INGREDIENTE

  • 1,750 kg faina
  • 400g zahar
  • 1,5 l lapte fiert caldut
  • 2 galbenusuri
  • 4 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100g stafide
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1-2 oua pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici ca la mama acasa:

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.


Faina folosita trebuie sa fie de foarte buna calitate. Intr-un bol mare ,framantam bine faina,drojdia crescuta, 200 g zahar,2 plicuri zahar vanilat, 2 galbenusuri, 2 oua intregi si un varf de lingurita de sare.Adaugam incet laptele si uleiul si framantam bine de tot cam 40 de minute.

Lasam sa dospeasca aluatul acoperit, la temperatura camerei cam o ora pina isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim umplutura: branza o amestecam cu 200 g zahar, coaja de lamaie, 1 plic zahar vanilat, stafidele inmuiate in apa cu esenta de rom si 2 oua intregi.


Aluatul gata crescut il asezam pe o fata de masa presarata cu faina si il intindem bine cu sucitoarea sa ramana cam de 1,5-2 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina, taiem fasii pe care le portionam apoi in patrate. Luam fiecare patrat si il intindem putin cu mana si in lungime si in latime. Luam cu lingura din umplutura si punem pe fiecare patrat branza, apoi impaturam colturile de sus, jos, dreapta, stanga si le unim in mijloc. Pe tava de la cuptor punem hartie de copt si asezam branzoicile avand grija sa lasam loc intre ele ca sa poata sa creasca. Le lasam iar 15-20 de minute sa mai creasca in tava.


Pornim cuptorul la temperatura de 180 grade C. Inainte de a pune tava in cuptor ungem branzoicile cu ou batut. Le lasam la cuptor cam 30-40 minute pina se coc si prind o culoare maronie-ruginie deasupra. Le lasam sa se raceasca in tava la temperatura camerei.( asta daca rezistati sa nu gustati din ele , la cat de frumos miroase) Dupa ce s-au racit se pot aseza pe un platou si pot fi pudrate cu zahar praf deasupra.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

babi5 1

28.09.2013, 20:27

Sidy 1

29.09.2013, 14:10

Sidy 1

09.09.2017, 07:48

Sunt asa de gustoaseeeee...! Le-ati incercat careva ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide