Branzoici cu urda si marar

de MIUTA in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 10977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 pl.zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • ulei
  • 1 kg urda
  • 2 legaturi marar
  • 200 g zahar pudra
  • esenta de lamaie
  • o lingura gris
  • 2 oua
  • sare
  • 1 galbenus si 2 linguri miere pt.uns branzoicile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici cu urda si marar:

Am pregatit maiaua din cubul de drojdie,50 g de zahar ,laptele caldut si 2-3 linguri de faina.Se lasa la dospit 15 min.Cand maiaua a crescut se pune peste ea 3 galbenusuri,untul topit,o lingura coaja de lamaie,zahar vanilat,faina si un praf de sare.Se framanta toate ingredientele iar daca mai trebuie se mai pune putin lapte caldut.Cand aluatul e bine framantat se pune peste putin ulei caldut si se mai framanta.Se lasa la crescut 40 minute.Intre timp se amesteca ingredientele pentru umplutura:urda,mararul tocat marunt,200g zahar pudra,o esenta de lamaie,2 oua,un praf de sare si o lingura cu gris.Se amesteca bine.Cand aluatul este crescut se pune faina pe masa de lucru se intinde cu sucitorul patrate.Eu am facut fiecare branzoaica separat.Am pus pe fiecare patratel umplutura si apoi am adunat colturile spre interior cat se poate unul peste altul.Punem fiecare branzoaica in tava unsa si tapetata cu faina.Am lasat inca 10 minute la crescut.Inainte sa le pun la cuptor le-am uns cu galbenus amestecat cu miere. Se lasa in cuptor cam 40 min. Se pot servi simple sau pudrate cu zahar .Sunt delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

17.02.2011, 22:00

ce-mi plac cu urda, dar fara marar

oblesniucviorica 1

19.02.2011, 08:27

madi_marin 1

19.02.2011, 18:03

vaaaaaai......cum de am ratat asa bunatate.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite boieresti