Tarta cu prune

de Ina in Dulciuri, 6 Dec 2013 | 2793 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat de tarta:

  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 15 prune coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Untul il mixam bine cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja

de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram  la frigider cca  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Vom imparti aluatul si vom pastra de o parte o patrime din acesta.

Cu celelalte 3/4 din aluat vom intinde o foaie rotunda pe care o vom aseza intr-un vas de tarta, uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa depaseasca peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Asezam jumatatile de prune cu concavitatea in sus, presarand peste ele o lingura de gris, 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata.

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial prunele. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste prunele ramase neacoperite. 

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o  putem  felia si servi.

TIPS-URI

1

Pentru zilele de post putem inlocui untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mure şi prune caramel