Tarta cu prune

de Ina in Dulciuri, 6 Dec 2013 | 928 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat de tarta:

  • 200 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 15 prune coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Untul il mixam bine cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja


de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Vom imparti aluatul si vom pastra de o parte o patrime din acesta.


Cu celelalte 3/4 din aluat vom intinde o foaie rotunda pe care o vom aseza intr-un vas de tarta, uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa depaseasca peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.


Asezam jumatatile de prune cu concavitatea in sus, presarand peste ele o lingura de gris, 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata.


Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial prunele. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste prunele ramase neacoperite.


Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.


Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o putem felia si servi.

 

TIPS-URI

1

Pentru zilele de post putem inlocui untul cu margarina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

07.12.2013, 12:42

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 13:54

grozava tarta

Dana_Retetegg 1

07.12.2013, 22:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune